Hallitus tiedottaa

Yhdistyksen hallitus 2022-2023

LKY:n vuosikokouksessa 13.4.2022 yhdistyksen hallituksen jäseniksi on valittu:

Puheenjohtaja: Kirsimarja Metsävainio (Kuopio)

Varapuheenjohtaja: Johanna Louhimo (Helsinki)

Sihteeri: Olli-Pekka Lappalainen (Helsinki)

Varainhoitaja: Ewa Jokinen (Helsinki)

Anne Koivisto (Kuopio)

Mervi Gürsoy (Turku)

Johanna Tulonen-Tapio (Helsinki)

Timo Tuovinen (Oulu)

Johanna Tietäväinen (Tampere)

LKY jäsenkirje joulukuu 2019

Hyvä Lääketieteen koulutuksen yhdistyksen jäsenistö, 

Alla tiedossamme olevia ajankohtaisia koulutusasioihin liittyviä asioita, jonka lisäksi toivotamme hyvää joulun odotusta!

Mikäli sinulla jäsenenä on muille jäsenille keskeistä koulutukseen liittyvää tiedotettavaa, älä epäröi ottaa yhteyttä yhdistyksen sihteeriin maria.kaista@hus.fi!

Ystävällisin terveisin LKY:n Hallituksen puolesta

Sihteeri Maria


AMEF 2020

LKY:n jäsenille järjestetään 27.3.2020 Jyväskylässä AMEF 2020 seminaari sekä pre-seminaari to 26.3.2020 klo 18 alkaen. Koulutus on LKY:n jäsenille maksuton. Tämän viestin liitteenä löytyy tarkempi tiedote ja ohjelma. Tietoa ilmoittautumisesta ja posterien / suullisten esitysten jättämisestä löydät myös sivuilta www.ksshp.fi/amef2020.Ilmoittautuminen seminaariin tapahtuu sähköisellä lomakkeella 13.3.2020 mennessä.

AMEF-koulutuksen yhteydessä pidetään myös LKY:n vuosikokous, johon koko jäsenistö lämpimästi tervetullut! Tarkempi paikka ja aika tiedotetaan myöhemmin. 


LÄÄKÄRIPÄIVÄT 2020

Kokosimme muutamia nostoja Lääkäripäivät 2020 (Messukeskus, Helsinki) ohjelmasta lääketiet. koulutukseen liittyvinä työpajoina!

- Palautteella parempaa osaamista 10.1.2020 klo 8:30-12.00

HLT, Terhi Karaharju-Suvanto, HY, dos., Mervi Väisänen-Tommiska, HUS 

http://laakaripaivat.fi/2020/kurssit/palautteella-parempaa-osaamista/

- Fringe – laitamille 10.1.2020 klo 13:30-15:15

LK, Kari Hevossaari, HY, dos., erikoislääkäri, Kristiina Patja, HY 

http://laakaripaivat.fi/2020/kurssit/fringe-laitamilla-kaikille-avoin/

- Lääkärin työ ja osaaminen – kestävä kehittyminen 10.1.2020 klo 9-12.15

Eliisa Mäenpää, luottamuslääkäritoimikunta 

http://laakaripaivat.fi/2020/kurssit/laakarin-tyo-ja-osaaminen-kestava-kehittyminen/

- Kun kaikki ei mene kuten pitäisi – virheet ja niistä oppiminen työyhteisössä 9.1.2020 klo 9.30-11:30

Asta Toivonen, Maarit Nevalainen, Eeva Pyörälä

http://laakaripaivat.fi/2020/kurssit/kun-kaikki-ei-mene-kuten-pitaisi-virheet-ja-niista-oppiminen-tyoyhteisossa/

Erikoislääkärikoulutus - nyt! 9.1.2020 klo 8.45-11:15

Leila Niemi-Murola, HUS

http://laakaripaivat.fi/2020/kurssit/erikoislaakarikoulutus-nyt/


ERITYISPÄTEVYYSKOULUTUKSEN MENTORIEN LOUNAS 10.1.2020 

klo 12 Lääkäripäivillä Messukeskuksessa (Helsinki).

Lääkäripäivien 2020 yhteydessä järjestetään Erityispätevyys-koulutuksen mentoreille lounaskokous klo 12, jota LKY:n puheenjohtaja Terhi Karaharju-Suvanto emännöi. 


UUSI ENSI- ja AKUUTTIHOIDON FOAMED PODCAST

Viikolla 48 käynnistyi FOAMed-henkinen podcast-sarja, RADplus, jossa käsitellään ensi- ja

akuuttihoidon ajankohtaisia ja ajattomia aiheita.  Sarjan kaikki jaksot julkaistaan osoitteessa:https://blog.paramedic.fi/radplus/ sekä tavanomaisilla podcast-alustoilla (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcastit, Youtube). Sarjan tavoitteena on tuoda laadukasta ja ajankohtaista tietoa asiantuntijoilta kliinisen työn etulinjaan helposti lähestyttävässä muodossa. Pääpaino on ensi- ja tehohoidon sekä akuuttilääketieteen näkökulmissa ja vierailevien asiantuntijoiden kanssa käymme läpi sekä päivittäin kohdattavia potilasryhmiä ja sairauksia että harvinaisempia tilanteita. Yhteistyössä HUS Akuutin Myrkytystietokeskuksen kanssa tehdyssä osiossa paneudummetoksikologiaan ja erilaisten myrkytyspotilaiden ensi- ja akuuttihoitoon.

RADplus -sarjaa isännöivät anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Maria Kaista, ensihoitaja Jukka Lehtola sekä ensihoitaja ja Paramedic.fi -sivuston toimittaja Tapio Sovijärvi. Liitteenä sarjan virallinen tiedote, jota mielellään saa jakaa mahdollisille kiinnostuneille tahoille! Samoin ideat ja ehdotukset aiheiksi / vieraiksi ovat tekijöille tervetulleita.


LÄÄKÄRIKOULUTTAJILLE OMA FACEBOOK-RYHMÄ

Facebookiin on syksyn aikana perustettu Duodecim koulutusvaliokunnan toimesta oma suljettu, yksityinen facebook-ryhmä keskustelualustaksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lääkäreiden koulutuksesta perus- jatko tai täydennyskoulutuksen saralla. Ryhmä löytyy facebookista hakemalla esim. sanalla ”Lääkärikouluttajat”. Tervetuloa ryhmään ja keskustelemaan!


LKY NETTISIVUJEN PÄIVITYS:

Olemme myös hallituksen toimesta todenneet LKY:n nettisivujen ilmeen auttamattoman vanhentuneeksi (ja sisällöin osin vanhentuneeksi) ja sivuston päivitys on työn alla, mukaan lukien erityispätevyystoimikunnan sivujen osio. Mikäli sinulla on kehitysehdotuksia tai muuta palautetta, otamme sen mielellämme vastaan (maria.kaista@hus.fi) ja huomioimme sivujen kehityksessä! Uudet sivut on tarkoitus julkaista kevään 2020 aikana!


LKY:n UUDET JÄSENET 

Valitettavasti uusien jäsenten automaattinen info ei ole lähtenyt suunnitellusti kaikille, mikä pyritään korjaamaan toimivaksi nettisivupäivityksen yhteydessä. Pahoittelut kaikille!


JÄSENMAKSU

Jäsenmaksun osalta muistutus, että se on yhä muutamilta (vanhoilta jäseniltä) maksamatta. Vuosittainen jäsenmaksu on 20 e ja se laskutetaan yleensä toukokuussa. Uusien jäsenten osalta maksu lankeaa maksettavaksi vasta seuraavan vuoden vuosimaksun yhteydessä.


FINNSIM2021

Loppuun vielä save the date FINNSIM2021 (eli huom. 2021!)

Varaathan jo nyt vapaaksi kalenteristasi päivämäärät 24.-25.3.2021!

Tuolloin pyörähtää käyntiin järjestyksessään kolmas simulaatiokoulutuksen kongressi FINNSIM 2021!


Mikäli sinulla jäsenenä on muille jäsenille keskeistä koulutukseen liittyvää tiedotettavaa, älä epäröi ottaa yhteyttä yhdistyksen sihteeriin maria.kaista@hus.fi!


Puheenjohtaja Terhi Karaharju-Suvanto